Vacature/hulpvraag

Vrijwilliger gezocht: steun een gezin

Geplaatst op 26 maart 2019, 16:33 uur

Ben je zelf (groot)ouder of heb je ervaring met kinderen? Dan is Home-Start misschien iets voor jou! Jouw ervaring is heel waardevol voor andere ouders.

Alle ouders hebben alledaagse opvoedvragen en soms niet iemand in de buurt waaraan ze die vraag kunnen stellen. Iemand die naar je verhaal luistert, die je begrijpt en waarmee je kan sparren. Vrijwilligers bij Home-Start in de Haarlemmermeer kunnen deze steun bieden door o.a. mee te denken in de opvoeding of het uitbreiden van het sociaal netwerk. Je bent 1x per week bij het gezin (ongeveer 2 uurtjes). Je kan goed luisteren en je inleven in een ander. Als vrijwilliger die zelf opvoeder is, weet je maar al te goed dat je voor uitdagingen kan staan en dat het best vermoeiend is om alle ballen in de lucht te houden. Hoe fijn is het om een andere ouder het gevoel te geven dat hij of zij er niet alleen voor staat. Als vrijwilligers sta je naast de ouder en kun je ook weer wat plezier terug brengen in het gezin door bijvoorbeeld erop uit te gaan of samen een spelletje te spelen.

Word onderdeel van deze gezellige club vrijwilligers. Wij bieden een training aan, zodat je weet hoe Home-Start te werk gaat en om je voor te bereiden op het ondersteunen van een gezin. Vrijwilligers worden begeleid en ondersteunt door een coördinator.

Bij vragen, interesse of aanmelden stuur ons een berichtje.

Bij genoeg aanmeldingen zullen we al snel kunnen starten met een training in de avond.

Home-Start is een samenwerking van Humanitas en MeerWaarde

Organisatie
Home-Start
contactpersoon
Nynke Wijbenga
herhalend
Elke week 2 uurtjes naar een gezin
Beloning
Voldoening, onderdeel zijn van een gezellige groep vrijwilligers, verdieping van je kennis en vaardigheden
Illustration
 
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon