Mark Achterbergh-Copier

Bewoner, Professional, Raadslid VVD Haarlemmermeer
Wie is Mark?

Ik heb ruim 24 jaar in Zwanenburg gewoond en woon nu met veel plezier in het mooie Halfweg. Het duodorp Halfweg-Zwanenburg is een prachtig gebied om te wonen, omdat je centraal in de randstad zit en binnen 10 minuten met de trein op het CS van Amsterdam of Haarlem staat. De groene buffer Spaarnwoude is ook een heerlijke plek om met je hond te lopen of een mooi festival/evenement te beleven. Ook kent Halfweg-Zwanenburg een aantal geweldig mooie verenigingen, waarbij ik Speeltuinvereniging Zwanenburg een extra warm hart toedraag.

Mijn werk en hobbies

In het dorp ben ik actief vrijwilliger bij de Speeltuinvereniging in Zwanenburg. Daarbij ben ik jurist internationale politiesamenwerking bij de landelijke eenheid van de politie.  Naast mijn werk, ben ik sinds 2019 gemeenteraadslid namens de VVD Haarlemmermeer en ben ik Kandidaat Tweede Kamerlid (2023-2027). 

Mijn omgeving

Sinds januari 2019 ben ik gemeenteraadslid namens de VVD in de gemeente Haarlemmermeer. Ik zet mij proactief in voor onze kernen en werk ik mee aan leefbaarheid en veiligheid. Mijn portefeuilles zijn: Ruimtelijke Ordening (R.O.), Asielbeleid & inburgering, Werk & Inkomen en afvalbeleid. Daarbij ben ik contactpersoon voor het noordelijk deel van de gemeente (Spaarndam, Haarlemmerliede, Penningsveer, Spaarnwoude, Nieuwe Brug, Halfweg en Zwanenburg).