Bericht

Stoomgemaal krijgt onderhoudsbeurt en tijdens stoomdagen in 2024 open

Geplaatst op 5 maart 2024, 16:50 uur
Illustration
profile picture
Mary de Haan-Knijn

Op vrijdag 1 maart is de aannemingsovereenkomst voor het grote onderhoud ondertekend. Dat gebeurde door voorzitter Paul te Beest, secretaris Bart Huisman en Jannes Vos (directievoerder voor dit project namens het bestuur) en Joachim van Assema, namens Holleman & Zn Santpoort BV.

Van maart tot  juni verdwijnt het gemaal achter steigers en steigerdoek, omdat het gebouw een grote onderhoudsbeurt krijgt. Het in de restauratie van historische gebouwen gespecialiseerde aannemingsbedrijf Holleman & Zn Santpoort zal in die tijd alle delen van het gebouw een grondige opknapbeurt geven. Zowel de daken, goten, kozijnen, muren als vloeren zijn dringend aan onderhoud toe. De werkzaamheden beginnen in maart. Tijdens de stoomweekenden, is het Stoomgemaal gewoon open. Kijk voor de stoomweekenden 2024 en andere activiteiten hier.

De renovatie is financieel mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer, het Hoogheemraadschap Rijnland, het Cultuurfonds, de Gravin van Bylandt Stichting, de J.C. Ruigrok Stichting en het Hendrik Mullerfonds.

Deel dit: