Bericht

Kom tijdens Open Monumentendagen naar Stoomgemaal Halfweg

Geplaatst op 31 augustus 2022, 15:03 uur
Illustration

Op zaterdag 10 en zondag 11 september, tijdens de Open Monumentendagen, draait Stoomgemaal Halfweg van 11.30 tot 16.30 uur onder stoom.
Zowel voor volwassenen als kinderen is een bezoek aan dit oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld een onvergetelijke ervaring. Naast de grote stoommachine zijn er draaiende modelstoommachines, een smid die gloedvol vertelt over vuur en ijzer en ze ook de smeedhamer laat hanteren, en vrijwilligers die alles over stoom, de techniek en de historie van het stoomgemaal weten en graag uitleg geven en vragen beantwoorden. Kinderen kunnen ook een stoomdiploma halen en aan een fotobingo meedoen. 

Hoewel het stoomweekend van 10 en 11 september samenvalt met de Open Monumenten Dagen, is Stoomgemaal Halfweg vanwege de sterk gestegen kosten van kolen genoodzaakt op deze dagen de normale toegangsprijzen te rekenen. 

Combiticket
Met een combiticket kun je het hele weekend van 10 en 11 september met korting zowel het Cruquius Museum als Stoomgemaal Halfweg bezoeken. Het combiticket is te bestellen op www.haarlemmermeermuseum.nl en bij de kassa van het Cruquius Museum. Het kost € 15,00 voor volwassenen en voor kinderen € 7,50 (5 t/m 12 jaar) of € 8,50 (13 t/m 17 jaar).

Deel dit: