Project

de Nieuwe N200

Geplaatst op 19 mei 2018, 22:29 uur

Start groot onderhoud N200 1 oktober

Vanaf medio september voorbereidend werk in weekend

 

Het project De Nieuwe N200 gaat vanaf 1 oktober in uitvoering. Groot onderhoud aan de weg en dijk, nieuwe drinkwatertransportleidingen, een nieuwe brug bij Halfweg, de aanleg van een groene entree voor Amsterdam en een ecopassage. Al deze werkzaamheden worden van nu tot en met het voorjaar 2020 in een keer aangepakt. Dat veroorzaakt hinder en gemiddeld zo’n 15 minuten extra reistijd bovenop de reguliere reistijd.

Daarnaast bereidt de aannemer in het weekend de definitieve afzetting voor die vanaf 1 oktober op de weg staat.

 

 

Toelichting

Automobilisten hebben in de weekenden van 15-16, 23-24 en 29-30 september te maken met wisselende en korte afzettingen. Daarnaast vinden er overdag en ’s nachts werkzaamheden plaats. Er is altijd één rijstrook in beide richtingen beschikbaar. Het verkeer gaat hier hinder van ondervinden. De afzettingen worden aangegeven met gele borden.
Vanaf maandag 1 oktober staat de definitieve afzetting op de weg en zijn de zuidbaan van de N200 en het fietspad naast de N200 geheel afgesloten. Het verkeer rijdt dan op de noordbaan waar in beide richtingen één rijstrook beschikbaar is. (Brom) fietsers worden omgeleid. Onder het fietspad worden de nieuwe drinkwatertransportleidingen aangelegd.

 

Extra drukte en hinder

Door de werkzaamheden wordt het ook drukker op de omliggende wegen in bijvoorbeeld Amsterdam Nieuw-West, Westpoort en Halfweg. Autoverkeer krijgt naar verwachting te maken met gemiddeld 15 minuten extra reistijd. Om vertragingen en sluipverkeer te voorkomen, wordt verkeer omgeleid via de A5 of A9-A4-A10.

 

Ga met ov, fiets of gebruik navigatie
Automobilisten kunnen het beste hun auto laten staan en met ov of de fiets reizen. Als dat niet kan, wordt aangeraden om tijdens het rijden Google Maps of Waze te gebruiken. Deze navigatieapps houden rekening met actuele afsluitingen en omleidingsroutes.

 

Meer weten?
Kijk op denieuwen200.nl voor meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes. 

 

 


 

_____________________________________________________________

Noot voor de redactie en niet voor publicatie:

Voor meer informatie over het project ‘De Nieuwe N200’ kunt u contact opnemen met  Hetty Fentener van Vlissingen (06 -50600615).

 

Project de Nieuwe N200

De N200 krijgt van Halfweg tot in Amsterdam een grondige opknapbeurt. Groot onderhoud aan de dijk, nieuwe drinkwatertransportleidingen, een nieuwe brug bij Halfweg en de aanleg van een ecopassage. Sinds oktober 2017 verleggen we kabels en leidingen. Na de zomer van 2018 start de uitvoering.

Vier partijen werken samen om de N200 opnieuw in te richten. Zo wordt de uitvoeringsperiode verkort, kosten bespaard en krijgt het gebied een nieuwe uitstraling. De samenwerkende partijen zijn: Gemeente Amsterdam, Waternet, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Rijkswaterstaat.

www.DeNieuweN200.nl en www.facebook.com/DeNieuweN200

Init.
Deel dit: