Activiteit

Claudia y Manito treden op in Halfweg

zondag 19 november 2023 , 14:30 - 15:30 uur
Illustration

Claudia en Manito geven op zondagmiddag 19 november in de Protestantse kerk te Halfweg een akoestisch Zondagmiddagconcert. Bij dit optreden gaat de Paraguayaanse harp met haar melancholische geluid de dialoog aan met de flamenco-gitaar. Betoverende melodieën en tot de verbeelding sprekende improvisaties nemen het publiek mee naar een wereld vol passie, weemoed en hartstocht. 

Daarnaast speelt Claudia ook gitaar en zingt ze Spaanstalige liederen uit Zuid-Amerika. Liefdesperikelen zijn hierin veelal de bezongen onderwerpen. Het vurige spel van gipsy flamenco-gitarist Manito geeft deze nummers extra kleur. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.  

Liefde voor de harp

Het concertprogramma heeft de titel ‘Arpamor’, vrij vertaald ‘liefde voor de harp’. Claudia en Manito hebben een  repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse harp. Deze harp is een Zuid-Amerikaanse kleine variant op de klassieke harp. Claudia speelt op dit prachtige instrument melancholische samba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. 

Gipsy-gitarist Manito

Bovendien zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel dat deze muziek in zich draagt. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde.  

Entree

Het Zondagmiddagconcert van 19 november met Claudia y Manito begint om 14.30 uur; de kerk op de hoek Julianalaan/Wilhelminalaan  is vanaf 14.00 uur open. De entree bedraagt 10 euro inclusief een drankje na afloop. Voor kinderen tot en met 12 jaar betaalt men geen entree. 

Locatie
Protestantse Kerk Halfweg
Kosten toelichting
Entree 10 euro inclusief drankje na afloop. Kinderen t/m 12 jaar gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit:
1 reactie

Ben Broerse

wo 1 november 2023 09:30
Kom naar dit Zondagmiddgconcert en geniet van sprankelende muziek in ons eigen dorp.