Activiteit

Romantisch Zondagmiddagconcert in Halfweg

zondag 24 september 2023 , 14:30 - 15:30 uur
Illustration

In de serie Zondagmiddagconcerten wordt het nieuwe seizoen afgetrapt met een optreden van bariton Palle Fuhr Jørgensen en pianist Roel Praas. Na hun geslaagde vorige optreden, nu bijna vier jaar geleden, keren zij op zondagmiddag 24 september terug in de Protes-tantse kerk in Halfweg met een aantrekkelijk recital. 

Op het programma van het Deens-Nederlandse duo Palle Fuhr Jørgensen en Roel Praas staan liederen en pianostukken van de beroemde componisten Schumann, Mendelssohn-Bartholdy, Quilter, Poulenc, Debussy en Fauré. Kortom, een voornamelijk romantisch repertoire. Het be-looft een mooi Zondagmiddagconcert te worden in de sfeervolle, monumentale Protestantse kerk. 

Palle Fuhr Jørgensen
De Deense bariton Palle Fuhr Jørgensen ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en vervolgde zijn opera-opleiding bij Marie-Louise Hendrikckx in Antwerpen. Sinds Palle in 1985 prijswinnaar was op het zangconcours ‘Mina Bolotine’ te Antwerpen heeft hij solistische medewerking verleend aan vele concerten en opera’s in binnen- en buitenland. Bij diverse plaat- en radio-opnamen werkte hij met vele bekende dirigenten, waaronder Edo de Waart, Ed Spanjaard, Reinbert de Leeuw en Kenneth Montgomery.

Roel Praas
De Nederlandse pianist Roel Praas is geboren in Haarlem. Hij studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie in Amsterdam en Den Haag. Roel Praas is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten. Nu is hij als docent verbonden aan de Muziekschool Twente.

Bereikbaarheid
Het concert begint die zondagmiddag 24 september om 14.30 uur, De entree bedraagt 10 euro inclusief een drankje na afloop van het concert. Voor kinderen tot en met 12 jaar is geen entree verschuldigd. De Protestantse kerk staat op de hoek van de Prins Hendrikkade en de Julianastraat in Halfweg. Het NS-station Halfweg-Zwanenburg is slechts 10 minuten lopen. 

 

Locatie
Protestantse Kerk Halfweg
Kosten toelichting
10 euro inclusief drankje na het concert. Kinderen t/m 12 jaar betalen geen entree.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: