Activiteit

Zondagmiddagconcert in Halfweg met ‘Die Winterreise’ van Schubert

zondag 9 februari 2020 , 14:30 - 15:30 uur

De winter van 2020 begint op zondag 9 februari pas echt in Halfweg/Zwanenburg. ‘Die Winterreise’ van Franz Schubert staat dan op het programma van de reeks Zondagmiddagconcerten in de Protestantse kerk in Halfweg. Het Deens-Nederlandse duo Palle Fuhr Jørgensen & Roel Praas brengt dit ‘requiem aller tijden’ ten gehore.

Het Zondagmiddagconcert begint 9 februari om 14.30 uur en de entree bedraagt 7,50 euro inclusief een drankje na afloop. Voor kinderen tot en met 12 jaar is geen entree verschuldigd.

Palle Fuhr Jørgensen

De Deense bariton Palle Fuhr Jørgensen ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en vervolgde zijn opera-opleiding bij Marie-Louise Hendrikckx in Antwerpen. Sinds Palle in 1985 prijswinnaar was op het zangconcours ‘Mina Bolotine’ te Antwerpen, heeft hij solistische medewerking verleend aan vele concerten en opera’s in binnen- en buitenland. Bij diverse platen- en radio-opnamen werkte hij met bekende dirigenten, waaronder Edo de Waart, Ed Spanjaard en Reinbert de Leeuw.

Roel Praas

Pianist Roel Praas is geboren in Haarlem. Hij studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie in Amsterdam en Den Haag. Roel Praas is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten. Nu is hij als docent verbonden aan de Muziekschool Twente.

‘Die Winterreise’  

‘Die Winterreise’ is een liederencyclus van Franz Schubert (1797-1928). Het gaat om getoonzette gedichten van Wilhelm Müller. Müllers ‘Winterreise’ die Schubert tot dit onvergankelijke stuk inspireerde bestaat uit 24 gedichten. Elk gedicht getuigt van een bijzonder poëtisch gehalte. Maar de begeleidende pianomuziek die Schubert componeerde is even belangrijk als de gezongen teksten. ‘Die Winterreise’ groeide uit tot één van de hoogtepunten van de klassieke muziekkunst. Het stuk wordt niet voor niets omschreven als ‘het requiem aller tijden’.

Bereikbaarheid

Het monumentale Protestantse kerkje staat op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade in Halfweg. De ingang bevindt zich onder de toren. In de buurt is weinig parkeergelegenheid. Vanaf NS-station Halfweg-Zwanenburg is het 15 minuten lopen.

Locatie
Hoek Prins Hendrikkade en Julianastraat in Halfweg
Kosten toelichting
7,50 euro per persoon, inclusief drankje achteraf; kinderen t/m 12 jaar gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: