Activiteit

Mindfulness Training Mindfulness Based Stress Reduction

Op donderdag , 15:30 - 18:00 uur

Herken jij jezelf hierin? 

stress op werk en/of prive,
je laten meeslepen door gedachten en gevoelens, en/of
niet bewust in het leven staan

 

Mindfulness helpt bij:

het richten van de aandacht in het hier en nu,
bewust zijn van je eigen ervaring,
leren omgaan met stress, piekeren en pijn, en
doorbreken van automatische gedragspatronen


Wetenschappelijk bewezen effectief
Deelnemers rapporteren na het volgen van de training diverse veranderingen met betrekking tot hoe zij zichzelf, anderen en de wereld zien. Ze leren om te gaan met ziekte en pijn, ze worden meer weerbaar tegen stress, ze laten zich niet langer meeslepen door gedachten en emoties, en ze leren te leven in het huidige moment. Er ontstaat een algehele vergroting van levenskwaliteit. Opvallend is dat er ook veranderingen in hersenstructuren en verbindingen tussen hersendelen zichtbaar zijn. De amygdala (centrum voor angst en stress) wordt kleiner en hersengebieden die gerelateerd zijn aan zelfbewustzijn, introspectie en compassie (prefrontale cortex en hippocampus) worden actiever waardoor er meer neurale verbindingen ontstaan.

 

Wat we doen
In een prettige setting beoefenen we mindfulness door het doen van verschillende meditatieoefeningen. Hierna bespreken we op een laagdrempelige manier deze oefeningen om het bewustzijn rond de ervaringen te vergroten. Je leert op een andere manier naar je ervaringen te kijken waardoor er ruimte kan ontstaan om bewuste keuzes te maken in hoe je om wilt gaan met de ervaringen. Ook wordt er educatie gegeven over de te behandelen onderwerpen en worden er praktische oefeningen gedaan om mindfulness in het dagelijks leven toe te passen. 

Locatie
Yogastudio Zwanenburg
Kosten toelichting
350,-
Doelgroep
Alle volwassenen
start / einde
Gestart op do 23 januari 2020. Beëindigd do 12 maart 2020
Illustration
 
Documenten
maximum aantal deelnemers
10

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Mirjam van Geldorp

Meld je aan
Deel dit:
1 reactie

Annette van Duijvenbode

ma 17 februari 2020 15:05
Deze Mindfulness Training start donderdag 5 maart. De data van de bijeenkomsten zijn: 5/12/19/26 maart en 2/9/16/23 april plus een extra oefendag op zondag 5 april van 11 tot 15 uur. Je kunt je aanmelden tot 27 februari zodat we voor de start een intake kunnen plannen.