Activiteit

Middagconcert met klassieke Engelse koormuziek

zondag 10 november 2019 , 14:30 - 15:30 uur

Op zondag 10 november staat de Protestantse kerk van Halfweg in het teken van klassieke Engelse koormuziek. Dan verzorgt kamerkoor Cantus Valerius een Zondagmiddagconcert met als titel ‘Engelse Componisten a capella’.

Het van oorsprong Amsterdamse kamerkoor gaat die middag muziek ten gehore brengen die ongetwijfeld velen recht in het hart zal raken. Engeland kent immers een eeuwenoude traditie van prachtige koormuziek, zowel kerkelijk als wereldlijk.

Cantus Valerius zingt beroemde stukken als ‘Requiem’ van Herbert Howells, ‘Three Shakespeare Songs’ & ‘The Lover’s Ghost’ van Ralph Vaughan Williams, ‘Remember not, Lord, our offences’ van Henry Purcell, ‘Ave Verum’ van Philip Stopford, ‘Lux Aurumque’ van Eric Whitacre en ‘Weep, o mine eyes’ van John Bennet.  

Cantus Valerius staat onder leiding van dirigent, Gottfried Stöhr. Artistiek leider is Mildred Aikema. Absoluut, het wordt 10 november een Zondagmiddagconcert dat u niet wilt missen.

Het concert begint om 14.30 uur; om 14.00 uur gaat de kerk open. De toegang bedraagt 7,50 euro per persoon inclusief drankje na afloop van het concert. Voor kinderen tot en met 12 jaar betaalt u geen toegang. De kaartverkoop is in de kerk. De ingang van de kerk bevindt zich onder de toren.   

Locatie
Goed bereikbaar met het OV.
Kosten toelichting
7,50 euro per persoon, inclusief drankje achteraf; kinderen t/m 12 jaar gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: