Activiteit

Spannend Zondagmiddagconcert in Halfweg

zondag 13 oktober 2019 , 14:30 - 15:30 uur

 

Seizoen 2019/2020 van de Zondagmiddagconcerten in Halfweg gaat een spetterende start beleven, want op 13 oktober gaat Trio C tot de Derde een verrassend concert geven. Het programma bestaat uit klezmer, balkan- en zigeunermuziek’. Het middagconcert in de Protestantse kerk begint om 14.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro incl. drankje; kinderen t/m 12 jaar komen gratis binnen.

De drie musici Caspar Terra (klarinet), Carel den Hertog (viool) en Coos Lettink (accordeon) vormen samen het Trio C tot de Derde. Hun stijl omschrijven zij als ‘geïnspireerd op klezmer, balkan- en zigeunermuziek’. Om inspiratie op te doen reizen zij regelmatig de landsgrenzen over op zoek naar nieuwe muziek. Hun streven is geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Vanuit dit streven componeren ze eigen nummers en worden bestaande melodieën uit diverse landen samengevoegd en gearrangeerd. Dat hun eigen geluid hierdoor telkens aan verandering onderhevig is en wordt verrijkt, past bij het dynamische karakter van het trio. Zo zijn er de laatste jaren ook diverse werken van Oost-Europees georiënteerde klassieke componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály in hun repertoire opgenomen. Maar ook dat zijn geen statische composities, want door hun ontembare drang tot improviseren krijgen hun uitvoeringen steeds weer onverwachte en unieke wendingen. Al improviserend spelen ze overigens niet alleen mét elkaar, maar ook náár elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen…

Bereikbaarheid kerkgebouw

Het kerkgebouw is te vinden op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade te Halfweg. De ingang van de kerk bevindt zich onder de toren.

 Agenda Zondagmiddagconcerten

·        13 oktober 2019 - Trio C tot de Derde.

·        10 november 2019 - Kamerkoor Cantus Valerius.

·        9 februari 2020 - Duo Roel Praas vleugel & Palle Fuhr Jørgensen bariton.

 

Locatie
De ingang van de kerk is onder de toren
Kosten toelichting
7,50 euro per persoon, inclusief drankje achteraf; kinderen t/m 12 jaar gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: