Activiteit

Lord of The Rings | Symfonie No. 1

zondag 23 juni 2019 , 14:30 uur

Op zondag 23 juni 2019 geeft Muziekvereniging Eensgezindheid samen met de Wester Harmonie een bijzonder concert ten gehore: “Lord of the Rings”

Onder leiding van Rob van der Sterren brengen beide orkesten allereerst een eigen programma ten gehore.

Het programma na de pauze staat in het teken van de fantasierijke wereld van “In de ban van de ring” van Johan de Meij, dat het publiek meevoert op een donkere reis naar het hart van de berg waar de ring vernietigd moet worden. Dit stuk vraagt om een uitgebreide bezetting. Voor deze gelegenheid zijn de orkesten daarom samengevoegd en aangevuld met gastspelers waaronder ook een piano, contrabas én verteller.

Fantasierijke muziek

Johan De Meij baseerde in 1988 zijn 1e symfonie voor harmonieorkest op de populaire Lord of the Rings trilogie van J.R.R. Tolkien, lang voordat de gelijknamige film uitkwam. Het behoort wereldwijd tot de meest gespeelde composities voor harmonieorkest.

Het vijfdelige muziekstuk neemt je mee met de boertige, lichtvoetige hobbits langs de duistere mijnen van Moria naar de Grijze Havens, langs dansende elfen, marcherende Orks en en de zwarte heerser Sauron. In de grillige sopraansax hoor je Gollum terwijl de stijgende lijn van Gandalfs thema alom tegenwoordig is.

Suikerfabriek

Wat de orkesten in elkaar herkennen? Ze spelen onder leiding van dezelfde dirigent, Rob van der Sterren, en komen van oorsprong voort uit dezelfde traditie van de personeelsorkesten van een suikerfabriek: de Wester uit de Amsterdamse Wester Suikerraffinaderij en Muziekvereniging Eensgezindheid uit de voormalige CSM Suikerfabriek.

KAARTVERKOOP

Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via: info@eensgezindheid-halfweg.nl onder vermelding van onderstaande gegevens of via de link Kaarten bestellen

Naam
Adres
Woonplaats
E-mail
Telefoonnummer

Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: