Organisatie

Stichting Zwanenburg - Halfweg

Non-profit

Het bestuur van de stichting Zwanenburg - Halfweg spant zich in voor de realisatie van het dorpshuis. De stichting zal in de toekomst verantwoordelijk zijn voor het beheer en de exploitatie van het dorpshuis.


 


In 2009 is als beoogd beheerder van het toekomstige dorpshuis van Zwanenburg- Halfweg de stichting Zwanenburg Halfweg opgericht. Omdat we het met zijn allen belangrijk vinden om als bewoners van beide dorpen voldoende invloed op het reilen en zeilen van ons Dorpshuis te hebben is besloten deze stichting op te richten. De rol is vergelijkbaar met die van de de stichting de Olm, die nu het beheer van De Olm doet.
 


In onze stichting zijn oorspronkelijk naast de stichting De Olm, CEA de Hoek, de stichting Sporthal en de Dorpsraad vertegenwoordigd. Via de Begeleidingsgroep is de verbinding gemaakt met de toekomstige gebruikers. Tot nu toe hebben we voornamelijk op de achtergrond geopereerd. We namen deel aan het Participatieplatform en enkele van onze leden hebben zich een paar jaar geleden samen met andere dorpsgenoten bovenmatig ingespannen om in Zwanenburg de Sporthal gerealiseerd te krijgen. Zoals u weet is dat succesvol geweest.


Zodra met de bouw begonnen is, is het de taak van onze stichting om met de toekomstige gebruikers van het dorpshuis en de sporthal concrete afspraken te gaan maken. Doelstelling van deze afspraken is om de exploitatie zo sluitend mogelijk te krijgen. In de bouw periode zal de stichting meer en meer naar buiten treden, zich in de dorpen laten zien om het dorpshuis een goede start te laten maken.

Deel dit: