Activiteit

Zondagmiddagconcert met jong Portugees pianotalent

zondag 26 mei 2024 , 14:30 - 15:30 uur
Illustration

Jonge Portugese pianist speelt 26 mei in Protestantse kerk Halfweg

Op 26 mei vindt het volgende Zondagmiddagconcert plaats. Dan treedt in de Protestantse kerk in Halfweg de jonge veelbelovende Portugese pianist Luís Vaz op. Hij studeert momenteel piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Luis Vaz speelt op de vleugel romantische werken van Schumann, Liszt en Bartók. 

Het Zondagmiddagconcert op 26 mei begint om 14.30 uur; de kerk is om 14.00 uur open. De entree bedraagt 10 euro inclusief drankje na afloop van het concert. Voor kinderen t/m 12 jaar betaalt u geen toegang. De kerk staat op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade. 

Luis Vaz vertelt enthousiast over zijn passie voor de piano: ‘Mijn muzikale reis met de piano begon op de prille leeftijd van zeven jaar in mijn geboortestad in Portugal. Ik had toen al een grote passie voor muziek, waardoor ik deelnam aan masterclasses in mijn plaatselijke muziekschool, maar ook aan korte recitals en schoolconcerten.’

Hij werd bekroond op zowel nationale als internationale podia, met prijzen van prestigieuze wedstrijden. Zijn prijs voor de beste Portugese deelnemer aan de Santa Cecilia International Piano Competition in 2017, stelde hem in staat om op 14-jarige leeftijd zijn eerste volledige solorecital te geven.

‘Tijdens mijn muzikale reis heb ik actief gezocht naar mogelijkheden om mijn technische en muzikale vaardigheden te verbeteren. Ik nam deel aan zomercursussen en masterclasses onder begeleiding van bekende musici. In 2021 ben ik begonnen aan mijn bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik momenteel les krijg van Hanna Shybaeva. Ik repeteer op een prachtige Steinway vleugel uit 1929, in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.’ 

Luis Vaz zegt uit te kijken naar het Zondagmiddagconcert in Halfweg. Hij speelt dan van Schumann Fantasiestücke op. 12, van F. Liszt- Ballade nr 2, S. 171 en van Bartók- Sonata Sz. 80. Komt ook u naar hem luisteren? Graag tot ziens in de sfeervolle Protestantse kerk in Halfweg. Gewoon een keer doen. 

 

Locatie
Protestantse kerk Halfweg
Deel dit: